La primera reunió de l’any a Tremp va servir per aprovar l’Estratègia 2020 de la Taula, que va comportar el canvi del seu nom: de Taula de Senderisme a Taula de Camins
La Taula de Senderisme de l’Alt Pirineu i Aran es reinventa. Aquest òrgan consultiu de l’IDAPA en matèria de camins i senderisme, amb un recorregut de més de vuit anys, va aprovar ahir el seu full de ruta per als propers quatre anys (2017-2020). Aquest nou instrument estratègic comporta un canvi de nom: enlloc de Taula de Senderisme a partir d’ara serà la Taula de Camins de l’Alt Pirineu i Aran.
Aquest canvi de nom respon a una vocació més àmplia que tindrà la Taula. Si fins ara el seu àmbit de treball eren els camins i el senderisme, a partir d’ara també s’incorporaran altres activitats turístiques no motoritzades i respectuoses que utilitzen els camins, com ara el cicloturisme o el turisme eqüestre.
Actualment la Taula està integrada per 36 membres, 23 del sector públic i 13 del privat. Professionals dels camins i el senderisme que debaten i generen discurs al voltant de la matèria i que assessoren l’IDAPA en l’execució d’actuacions d’aquest tipus. Amb el nou full de ruta, la Taula enforteix la seva funció de grup de pressió per tal que els camins es reconeguin com una infraestructura clau dels Pirineus amb valors patrimonials, identitaris i utilitaris i, fruit d’això,es destinin més recursos per al seu manteniment i la seva promoció.
A la reunió d’ahir, que es va celebrar a la seu de Tremp de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, van assistir-hi una quarantena de professionals. L’acte va comptar amb la presència de M. Rosa Amorós, delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, director general de Polítiques de Muntanya del Departament de Territori i Sostenibilitat, i Joan Ubach, alcalde de Tremp. Tots tres van valorar molt positivament la tasca de la Taula i els nous reptes que es planteja per als pròxims anys.
Al final de la sessió es va presentar també el projecte FEDER Camina Pirineus, impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i que compta amb el suport dels 19 ajuntaments de la comarca, les 11 EMD, 15 entitats i associacions, els Parcs Naturals de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró, la Diputació de Lleida i l’IDAPA. Un projecte que aspira a posicionar l’Alt Urgell com una destinació referent en ecoturisme i senderisme.