Aquest febrer s’ha donat el tret de sortida als assessoraments del tercer Pla d’Acompanyament a la Innovació per a petits productors agroalimentaris. L’objectiu del pla és posar a l’abast de les empreses agroalimentàries del Pirineu la metodologia i els recursos que la Fundació Alicia aplica en el desenvolupament de nous productes vinculats a l’alimentació.
L’acompanyament pot consistir tant en la creació de nous productes com en la millora de processos de producció. En aquesta ocasió hi participen 6 empreses, la majoria de les quals volen treure noves referències al mercat.
Les empreses participants són del Pallars Jussà (Casa Masover, És Pallarès i La Fornera), del Pallars Sobirà (Tros de Sort), de l’Alt Urgell (Mas d’Eroles) i de la Cerdanya (Lactis l’Esquella). Totes elles han iniciat aquesta setmana passada el treball amb les tècniques de Fundació Alícia (tecnòlegs dels aliments, cuiners, nutricionistes, etc.) i el procés s’allargarà fins a finals de maig.
Aquesta proposta sorgeix l’any 2018 en el marc de la cooperació que la Fundació Alicia i el programa Al teu gust desenvolupen des de fa anys al Pallars Jussà. Durant les edicions anteriors s’han acompanyat un total de 13 empreses.
A banda d’aquests assessoraments, des del programa Al teu gust, aliments del Pallars, s’ofereixen accions de formació i millora de les competències professionals no només a les empreses del Pallars sinó també a comarques veïnes. S’han treballat especialment els acompanyaments i accions formatives per al sector vitivinícola, oleícola i de la restauració, a banda d’accions transversals que poden ser d’interès per a petits productors en general.
Aquesta línia de suport és un pas més en el treball de posar en valor el Pallars com a territori clau en la gastronomia de muntanya. I forma part del projecte Treball a les 7 comarques que al Pallars Jussà desenvolupen el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Tremp amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya.