SECCIÓ: EL WEB

És aquesta la muntanya que vols?

Quan caminem i practiquem esport a la muntanya, no hem d’oblidar mai que ens trobem en un entorn fràgil i que el nostre comportament pot tenir conseqüències nefastes si no és l’adequat. En els darrers anys, el número de visitants que reben les muntanyes ha augmentat considerablement i les activitats esportives i lúdiques que s’hi practiquen també. Tot plegat ha fet créixer els impactes, els riscos i les amenaces.

Les solucions per afrontar aquest fràgil equilibri són diverses, però la sensibilització social és fonamental. Per això, l’entitat Paisatges Vius i la Fundació Kilian Jornet han sumat esforços i, amb el suport del Departament d’Acció Climàtica i la Fundación Biodiversidad, han llençat la iniciativa “Muntanyes Vives”. Aquesta campanya i portal web de recursos vol conscienciar els diversos perfils d’esportistes de la muntanya de la necessitat de practicar les respectives activitats de manera respectuosa amb el medi.

Al portal web hi podem trobar informació i consells molt valuosos agrupats per criteris diferents: per tipus d’activitats (curses de muntanya, escalada, skimo i raquetes de neu, excursionisme, BTT, córrer, recollida de bolets, etc.), per espècies singulars o amenaçades (gall fer, perdiu blanca, mussol pirinenc, amfibis, papallones, flora alpina, etc.), per hàbitats (llacs, prats, tarteres, molleres, boscos, torrents, congestes, etc.) i, finalment, per estatges (alpí i subalpí).

El portal també inclou vídeos d’animació amb pautes bàsiques de comportament i molts altres recursos (fulletons, pòsters, manuals, contes, etc.) que poden ser d’utilitat per a un gran nombre d’agents (centres educatius, guies de muntanya i de natura, entitats excursionistes, allotjaments i refugis, oficines d’informació turística, etc.). El cercador de recursos permet buscar-los per estatge, tema i format. Tot un encert.

Scroll to Top