Albert Torres – Pel Corb i Sant Honorat

Preciosa ruta alturgellenca, al mig Segre, que cobreix els massissos conglomerats del Corb i Sant Honorat, unes de les joies més desconegudes del Prepirineu català. Aquests dos massissos s’alcen com un tresor ocult davant la més alta i imponent serra d’Aubenç. L’espectacularitat dels seus esbalçaders, les panoràmiques impressionants sobre l’horta d’Oliana, el pla de Tragó, el Segre i Peramola, i els vestigis de la vida humana que un dia hi va fer parada o hi va transitar, com Sant Salvador del Corb, l’ermita romànica més menuda de Catalunya, o l’espectacular bauma de la casa troglodítica del Corb, integren un conjunt apoteòsic i conformen una excursió de les que deixen empremta.

Aquest Montserrat en miniatura no només és un territori clivellat per l’orografia, també ho és per la seva història i llegenda. Des de l’ús d’una de les agulles de Sant Honorat com a presó durant les carlinades fins a la fugida d’Escrivà de Balaguer pels camins que hi discorren. Sense oblidar també com part del jovent del país, del primer terç del segle XX, s’hi va refugiar en un intent inútil d’evitar que la seva joventut fos estroncada per la maleïda Guerra Civil.

Un d’ells fou el meu padrí, que ens va llegar les seves vivències en un colpidor dietari anomenat Mis prisiones 1936-1941. Per a mi, trescar per aquests verals és servar el seu record tot caminant agafat de la seva mà.

Autor/a

Albert Torres Marsal (Sant Andreu del Palomar -Barcelona-, 1976) és llicenciat en Ciències Ambientals i enginyer tècnic industrial. Resident, ara, a l’Alt Urgell, es mostra molt actiu a Wikiloc, on té penjades nombroses rutes de varies disciplines (senderisme, alpinisme, raquetes, trail running, mountain bike,…).

Fitxa Tècnica

Caminada: Can Boix – els Quatre Camins – Casa del Corb – Sant Salvador – el Corb – coll de Mu – Sant Honorat – can Boix (Alt Urgell)

Recorregut: Circular

Distància: 11,3 km

Ascens acumulat: 711 m

Descens acumulat: 711 m

Durada aproximada: 6 hores

Track: Wikiloc

 

Dificultat física SENDIF:

Dificultat tècnica SENDIF:

 

Scroll to Top