SECCIÓ: EL WEB

Què sabem de la muntanya?

Quina planta del Pirineu pot matar amb tan sols tocar-la? Com s’anomenava la cursa vertical que pujava des d’Àreu al cim del Monteixo? On es munyen les ovelles a la muntanya? Quin port de muntanya hi ha entre Adrall i Sort? Aquestes són quatre de les qüestions (de les fàcils) que trobareu entre les 1.200! que conté el FITA, el joc de preguntes de muntanya.

L’origen és el següent: un grup d’excursionistes de Sabadell, davant les restriccions per sortir a la natura (i de casa) durant el punt més àlgid de la pandèmia, van començar a llençar-se preguntes muntanyenques per distreure’s i ajudar a passar les hores de confinament. Vist l’èxit del concurs casolà, se’ls va acudir recollir-les, ordenar-les per temes (Geografia, Natura, Esports de muntanya, Història, Cultura i Societat i Miscel·lània), “fer un Verkami” i, finalment, comercialitzar aquesta mena de Trivial, que també suggereix diverses variants per fer-lo més amè (el duel, la contrarellotge, etc.). No cal dir que, tractant-se d’un joc de taula, combina perfectament amb una ampolla de ratafia, amb un tast de formatges o amb unes capses de galetes de Sort.

Si les preguntes inicials us han despertat la curiositat, us proposem que feu els dos tests que trobareu a la pàgina web i que us serviran per posar a prova el vostre nivell. I, si sou una mica experts en algun tema, també podeu aportar les vostres qüestions a través d’un formulari inclòs en l’apartat Les Preguntes. I, si us decidiu a comprar el joc, entreu en l’apartat Botiga o bé presencialment en alguns establiments, com ara la llibreria NaturaLlibres d’Alins. Ens consta que en algunes associacions i clubs, per exemple el Centre Excursionista de Badalona, s’han convertit en habituals les entretingudes partides de Fita quan arriba el capvespre…

Scroll to Top