SECCIÓ: EL WEB

Retornar a la natura una (petita) part del que ens dona

Ep! Aquí hi ha una pàgina web que té molt bona pinta:

El projecte Gratitud vol ajudar a retornar a la natura, al paisatge i al territori tota la felicitat que ens procuren. Gratitud vol reforçar els vincles entre les persones —locals i visitants— i els valors del territori a través de propostes de protecció de la naturalesa i de recuperació de patrimoni”.

Com que em sembla un objectiu molt lloable, continuaré llegint, a veure com hi puc col·laborar. Ah, mira, aquí ho diu:

“Ajuda’ns a recuperar un camí o un mur de pedra seca. Contribueix a millorar la biodiversitat de les microreserves del Pallars. Suma’t al canvi i participa de les causes de Gratitud!”

Ostres, m’encanta la proposta, però si ja em costa ajupir-me (aquest coi d’esquena…) i no puc fer tasques de voluntariat a la microreserva d’Aguiró o a la Tremoluga de Naens o als patamolls del Pla de Corts ni a l’horta de Senterada, potser podria enviar alguna aportació econòmica?

Si vols, pots fer un càlcul aproximat de la teva petjada de carboni i compensar-la donant suport a projectes de conservació”.

Quina passada! A veure, faré la prova. Si aprofitem quatre dies d’aquest proper pont i ens desplacem en cotxe dues persones des de l’àrea de Barcelona, la nostra petjada de carboni serà de 496 kg de CO2eq, que correspon a 11,70 €. És ben fàcil de calcular amb aquesta aplicació adaptada del Sistema Europeu d’Emissions de Carboni. I qui és que ha barrinat aquesta idea tan genial?

Gratitud és un projecte impulsat per l’associació Marques de Pastor, el Consorci Leader Pirineu Occidental i per tots els voluntaris compromesos amb la recuperació i difusió del patrimoni pirinenc. Marques de Pastor és l’associació que impulsa la proposta ecoturística El Cinquè Llac, una ruta a peu, per etapes, que ressegueix antics camins dels Pallars i l’Alta Ribagorça”.

Doncs ja està tot dit! Ara només queda destinar els 11,70 euros a l’horta de Senterada i anar-hi, és clar…

Scroll to Top